woensdag 25 december 2013

Review Optimel yoghurt Griekse stijl (perzik)

Optimel yoghurt Griekse stijl: ideaal voor fitness, krachttraining, afvallen en diëten

Waar kan ik deze Campina Optimel Yoghurt Griekse stijl kopen?

Deze perzik yoghurt van Optimel is te koop o.a bij supermarkten als Albert Heijn, Jumbo, Dirk, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.

Verpakking en gebruik

De Optimel Griekse yoghurt zit in een plastic, rond bakje van ongeveer 9 cm hoog en een diameter van 11 cm. Ik vind het een handig bakje. Wanneer je niet alles opeet kun je gewoon weer de plastic deksel erop plaatsen. Bij bijvoorbeeld de verpakking van Danio, moet je alles in één keer opeten of de yoghurt of kwark open bewaren. Er zit wel een flapje aan, maar die sluit het bakje natuurlijk niet helemaal af als je het eenmaal geopend hebt. De yoghurt moet je op een plaats bewaren waar het maximaal 7 graden is. Ik eet gewoon uit het bakje, omdat je de yoghurt en vruchten eerst door elkaar moet mengen. Ik haal ongeveer twee porties uit één bak.

Smaak, geur en kleur

De kleur van deze Griekse yoghurt van Optimel is spierwit, waarbij de bodem bedekt is met stukjes oranje perzik. De yoghurt heeft een dikke structuur en smaakt en ruikt heel fris. Het heeft een beetje een zurige smaak. Het is dan ook de bedoeling dat je de yoghurt eerst mixt met het fruit onderin de bak. De eerste keer wist ik dit helemaal niet en vond ik de yoghurt te zuur. Ik stond op het punt om de yoghurt weg te gooien, maar kwam er gelukkig op tijd achter dat er onderin ook nog fruit zat dat wel zoet smaakt. Even mixen dus en de verhouding en smaak is perfect! De smaak van deze yoghurt is veel minder zoet dan de normale yoghurts van Optimel. De yoghurt is lekker dik, dus makkelijk om te eten.






Andere smaken van Optimel yoghurt Griekse stijl

- Kers
- Framboos

Informatie over Campina

In 1882 werd de eerste Zuid-Nederlandse zuivelcoöperatie opgericht in Tungelroy. Na een fusie in 1947 ontstond de naam Campina. Na heel wat fusies die daarna kwamen is het bedrijf uiteindelijk met Friesland Foods samen gegaan en nu heet het FrieslandCampina. Er werken nu in totaal 22.000 mensen bij het bedrijf waar ook nog eens 17.000 boeren bij zijn aangesloten. Het bedrijf maak producten als melk, koffiemelk, yoghurt, vla, slagroom, boter, kaas, pap etc. Deze worden o.a. verkocht in supermarkten, kiosks, cafés en restaurants.

Perzik

De perzik is een ronde vrucht waar een harde, houten pit in zit. Oorspronkelijk komt de perzik uit China, maar wordt voornamelijk gekweekt in Iran en het Middellandse Zee-gebied. Het vruchtvlees kan geel of rood zijn en de smaak van deze vrucht is zacht en zoet. De perzik bevat veel vitamine C.

Conclusie

Deze yoghurt van Optimel had ik bijna weggegooid, omdat ik niet wist dat het fruit onderin zat. Maar gelukkig er op tijd achtergekomen en eet nu elke avond een halve bak van dit product. Deze yoghurt Griekse stijl smaakt namelijk niet alleen lekker, maar er zit ook het dubbele aantal gram aan eiwitten in. Aangezien ik de laatste tijd wat serieuzer aan krachttraining doe is dit een perfect product om in mijn voedingsschema te passen. Wanneer je aan fitness doet, zijn eiwitten namelijk een must. Deze heb je nodig voor het herstel van je spieren. In kwark en yoghurt zitten langzame eiwitten die je het beste kun eten voordat je naar bed gaat, zodat je lichaam deze 's nachts kan opnemen. Deze yoghurt, met 7,0 gram eiwit (normale yoghurt bevat ongeveer 3 tot 6 gram eiwit), is dus een perfect product om in je voedingsschema te passen wanneer je aan fitness of krachttraining doet. Ook wanneer je aan het afvallen of diëten bent, is yoghurt een goed product om tot je te nemen. Wat mij betreft een aanrader!

Pluspunten
+ Lekkere frisse smaak
+ Veel eiwitten
+ Handige sluiting

Minpunten
Geen


Algemene informatie

Merk: Campina
Type: Optimel Yoghurt Griekse stijl
Smaak: Perzik
Inhoud: 450 g
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Albert Heijn, Jumbo, Dirk, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.
Prijs: rond € 1,20

Voedingswaardes (per 100 ml):
- 47 Kcal / 202 kJ
- Eiwitten 7,0 g
- Koolhydraten 3,2 g, waarvan suikers 2,7 g
- Vet 0 g, waarvan verzadigd 0 g
- Voedingsvezel 1 g
- Zout 0,10 g
- Calcium 120 mg (15% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
- Vitamine B2 0,21 mg (15% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
- Vitamine B6 0,21 mg (15% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
- Vitamine B12 0,20 µg (20% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Ingrediënten
Magere yoghurt, 5,2% perzik, voedingsvezel (oligofructose), gemodificeerd maïszetmeel, verdikkingsmiddel,: johannesbroodpitmeel, voedingszuur: citroenzuur, aroma, water, kleurstof: bètacaroteen, zoetstoffen: acesulfaam-K en sucralose, vitamine B2, B6 en B12, calcium, zuurteregelaar: natriumcitraat.



Hulp bij afvallen, diëten, sporten, fitness of krachttraining?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!





maandag 28 oktober 2013

Hoe kook ik een ei?

hoe kook ik een zachtgekookt of hardgekookt ei

Veel mensen weten wel hoe je een ei moet koken, maar niet iedereen weet dit. Ikzelf at nooit eieren en wist op mijn 25ste dus niet hoe lang je een ei moest koken (schaam, ik weet het). Gelukkig bestond internet al, dus had ik mijn antwoord snel gevonden. Toch wil ik hier, voor degene die nog niet weten hoe lang je een ei moet koken, even snel een handige samenvatting maken. Dus wil je weten hoe lang je een ei moet koken? Hoe lang je een hard ei moet koken? Hoe lang je een zacht ei moet koken? Of gewoon, hoe kook ik een ei? Dan hoop ik je met dit artikel geholpen te hebben.

Wat heb je nodig om een ei te koken?

- een pan
- water
- eieren
- wekker/timer (zit meestal wel op een smartphone)
- eventueel zout

Eerst vul je de pan met koud water of je legt eerst de eieren erin en vult daarna de pan met water. Zorg ervoor dat de eieren goed onder water liggen. Je kunt wat zout in het water doen om te voorkomen dat het ei leegloopt als deze zou barsten. Breng nu het water aan de kook. Het water kookt wanneer het gaat borrelen. Zet dan het vuur laag, zodat het nog een beetje blijft borrelen. Houd de onderstaande tijden aan voor het gewenste resultaat.

Hoe lang moet je een ei koken?

Klein ei zacht gekookt - 4 minuten
Klein ei gemiddeld gekookt - 6 minuten
Klein ei hard gekookt - 11 minuten
Gemiddeld ei zacht gekookt - 5,5 minuut
Gemiddeld ei gemiddeld gekookt - 7 minuten
Gemiddeld ei hard gekookt - 11 minuten
Groot ei zacht gekookt - 6 minuten
Groot ei gemiddeld gekookt - 7 minuten
Groot ei hard gekookt - 15 minuten

Waarom moet je een ei laten schrikken?

Wanneer het aantal minuten voorbij is, moet je de eieren laten schrikken. Dit houdt in dat je ze onder de koude kraan zet. Waarom moet je een eieren laten schrikken? De reden waarom je ei laat schrikken is dat je het daarna makkelijker kunt pellen. En het ei is dan afgekoeld, zodat je het makkelijk vast kunt pakken.

Tips om een ei te koken

Wil je helemaal makkelijk een ei koken? Koop dan een eggtimer. Ik heb er ook één en vind het echt superhandig! Het is een plastic ei dat je tegelijk met je eieren in de pan moet leggen. Op deze plastic ei staan streepjes met de teksten 'zacht gekookt', 'medium gekookt' en 'hard gekookt'. Tijdens het opwarmen van het water verkleurt het plastic ei. Hoe verder hij verkleurt hoe harder de eitjes gekookt zullen zijn. Supersimpel dus! Zo heb je helemaal geen wekker of timer meer nodig en hoef je niet meer de tijd in de gaten te houden.

Bij bijvoorbeeld Bol.com kun je al heel goedkoop een eggtimer kopen.
Bestel je voor 23.00 u, dan heb je de volgende dag je eggtimer al in huis!





vrijdag 21 juni 2013

Top 10 lekkerste ijsjes

Met dit warme weer kun je op verschillende manieren proberen af te koelen. Eén manier daarvan is een lekker ijsje eten. Maar wat is nou eigenlijk het lekkerste ijs dat er bestaat? Er zijn zoveel ijsjes te koop! Wat dacht je van Ben & Jerry's, Italiaans ijs, een Calippo, Magnum, een ouderwetse raket, een dubbellikker, een Festini, een Sinassplit of een Solero?  Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur, maar ik zal je mijn top 10 lekkerste ijsjes geven. Waarschijnlijk zitten er wel een paar ijsco's tussen die ook tot jouw favoriete ijsjes horen!


1. Calippo

Het Calippo ijsje is er één die al heel wat jaartjes bestaat. Dit ijsje behoort tot mijn favoriete ijs, omdat het lekker is maar ook zeker goed verkoelt. Dit waterijs heeft de vorm van een soort staaf dat van onder naar boven steeds breder wordt. Het zit in een kartonnen verpakking. Wanneer je op de onderkant duwt, komt het ijsje steeds een stukje verder omhoog zodat je hier een hap van kunt nemen. Hoe langer je bezig bent, hoe makkelijker het ijsje te eten is, vind ik. Op het einde hou je een soort slush puppy over. De Calippo is er in de smaken sinaasappel, cola, citroen en aardbei. Mijn favoriete Calippo smaak is sinaasappel. Yummie!

Top 10 lekkerste ijsjes


2. Ben &  Jerry's

Toen Ben & Jerry's net populair was vond ik dat maar overdreven. Het is maar roomijs dacht ik altijd. Totdat ik mijn eerste hapje Ben en Jerry's ijs naar binnen werkte. Wow, maar dat is lekker ijs! Nu snapte ik de hele hype rond dat Ben & Jerry's ijs. Dat ijs is heerlijk! Vooral de smaken die Ben en Jerry's op de markt brengen is hetgeen waarom ze zo bekend zijn geworden. Wat dacht je van Blonde Brownie? Chocolade en vanille roomijs met stukken chocolade en witte chocolade brownie. Of Karamel Sutra met zoete karamel en chocolade ijs. Chunky Monkey is ook een veel verkochte smaak. Dit is namelijk bananen roomijs met heerlijke walnoten en choco banaantjes of wat dacht je van Dough-ble Whammy, Cookie Dough, Chocolate Fudge Brownie, Oh My Apple Pie!, New York Super Fudge Chunk, Peanut Butter Cup, Phish Food, Fairly Nuts, Cow Power, Half Baked, Caramel Chew Chew of Baked Alaska? Zoals je ziet zijn er talloze Ben & Jerry's smaken, maar mijn all time favorite is en blijft toch Strawberry Cheesecake. Dit is aardbeiencheesecake ijs gevuld met stukjes aardbei en havermoutkoekjes. Lekker! Ben & Jerry's ijs is wel luxe ijs, want het is een stuk duurder dan ander roomijs. Maar ja, op zijn tijd moet je jezelf een keer kunnen verwennen, toch!

Top 10 lekkerste ijsjes


3. Cornetto

Het Cornetto ijsje is één van de populairste ijsjes die te koop is. Het bestaat uit een hoorntje  waar in het uiteinde een stukje chocola zit. In de hoorn zit heerlijke vanille roomijs overgoten met chocoladesaus, besprenkeld met stukjes hazelnoot. Tegenwoordig heet dit ijs van Ola, een Cornetto Classico. Want na deze smaak, kwamen er vele nieuwe smaken zoals Cornetto aardbei, Cornetto Enigma Cookie, Cornetto Enigma Popcorn, Cornetto King Cone, Cornetto Enigma Vanille & Chocolade etc. De originele Cornetto's zijn van Ola, al zijn er vele kopieën van andere smaken te koop bij supermarkten. Toch blijft de Cornetto het lekkerste hoorntje dat er is! Mijn favoriete smaak is de Cornetto aardbei. Wat is jouw favoriete smaak?

Top 10 lekkerste ijsjes




4. Magnum

De Magnum is weer een voorbeeld van een populair ijsje dat in vele verschillende smaken te koop is. Dit eerste ijsje van Ola is een dik blok roomijs waar een dikke laag chocolade om heen zit. Dit is de reden waarom het ijsje vooral onder vrouwen populair is, de heerlijke chocolade. Dit lekkere ijs werd een hit waarna Ola met andere smaken kwam, zoals de Magnum White, Magnum Infinity Caramel, Magnum Double Chocolat, Magnum, Temptation Fruit, Magnum Almond, Magnum  Temptation Caramel & Almonds, Magnum Strawberry White, Magnum Gold, Magnum Ghana, Magnum Ecuador, Magnum Caramel & Nuts, Magnum Chocolate & Nuts etc. Er wordt beweerd dat dit populaire ijsje net zoveel calorieën bevat als een pakje boter, maar dit is helemaal niet waar. In het ijsje (classic) zit namelijk 250 calorieën. Dit is ongeveer vergelijkbaar met een gevulde koek of 2 boterhammen met kaas. Volgens sommigen is de Magnum het lekkerste ijsje dat bestaat.

Top 10 lekkerste ijsjes


5. Kleurloze ijslollies

Best raar, maar ik vind deze goedkope ijsjes, als het warm is, superlekker! Het zijn de goedkoopste ijsjes die bestaan, want voor 50 eurocent heb je al een hele zak met een stuk of 10 ijsjes. Bijna elke supermarkt heeft ze wel, maar er is niet echt een merk van volgens mij. Wanneer je de ijsjes koopt moet je ze eerst nog wel zelf invriezen. Het duurt wel een nachtje voordat ze eetbaar zijn. Wij hebben 1 vak in de vriezer altijd helemaal vol liggen van deze waterijsjes. Echte smaken heb je niet volgens mij, maar er zitten wel verschillende kleuren in 1 zak, bijvoorbeeld rood, paars, oranje, bruin en geel. De rode zijn behoorlijk zoet en de paarse hebben een beetje een zoete kersensmaak, de oranje smaakt een klein beetje naar sinaasappel, de gele naar citroen en de bruine naar cola. Paars en rood zjin de favoriete smaken van mij!



6. Festini

Festini ijs is waterijs dat op een stokje zit. Ik vind het lekker ijs, want het verkoelt goed en de fruitsmaak is heerlijk! Je hebt volgens mij 2 smaken, namelijk peer en aardbei. Maar mijn favoriete smaak is toch wel peer. Kinderen zijn gek op dit ijs en het wordt ook vaak als traktatie gebruikt met lekker weer. Tegenwoordig zit er ook vitamine C in dit populair waterijsje.

Top 10 lekkerste ijsjes





7. Dubbellikkers

Wie kent ze niet? De dubbellikkers waterijsjes! Volgens mij heeft iedereen ze weleens op en zijn ze verschrikkelijk populair. Dubbel lik ijsjes zijn waterijsjes die aan elkaar op 2 stokjes zitten. Je hebt verschillende smaken / kleuren zoals paars, geel, groen en oranje. Ik kan me herinneren dat ik vroeger erg veel van deze ijsjes op had en dat mijn favoriete kleur paars was. Deze kleur werd dan ook als eerste opgegeten uit de doos. Breek jij ze meteen al voordat je begint met likken of breek je ze tijdens het eten ervan?

Top 10 lekkerste ijsjes


8. De raket

De raket is het populairste waterijsje dat al vele jaren wordt verkocht. Het is waterijs dat uit 3 kleuren bestaat (rood, oranje en geel) en zit op een stokje. De raket dankt zijn naam aan zijn vorm. Het populaire ijsje heeft namelijk de vorm van een raket.  Het ijsje werd in 1962 voor het eerst op de markt gebracht, al een hele tijd geleden dus! Het raketijsje is van het merk Ola en wordt op vele plaatsen verkocht zoals supermarkten, tankstations, zwembaden, scholen, snoepwinkels etc. De Raket heeft maar 40 calorieën, dus als je aan de lijn bent of op dieet, kun je beter een Raketje pakken dan bijvoorbeeld een Magnum, Cornetto of Ben en Jerry's.

Top 10 lekkerste ijsjes


9. Italiaans ijs

In elke stad of dorp heb je wel een Italiaanse ijssalon zitten met heerlijk schep ijs. Italiaans ijs wordt met de hand gemaakt en bestaat uit water, suiker (of andere zoetstoffen) en soms ook melk, room en eieren. Er zijn heel veel verschillende smaken Italiaans schepijs. Iedereen heeft wel zo zijn of haar favoriete ijssmaak. Zo zijn er bijvoorbeeld de smaken aardbei, abrikoos, bosvruchten, citroen, framboos, appel, mandarijn, mango, meloen, passievrucht, peer, sinaasappel, banaan, chocolade, hazelnoot, kaneel, karamel, kokos, malaga, mokka, pistache, stracciatella, stroopwafel, tiramisu, vanille, walnoot etc. Mijn favoriete smaken zijn pistache, meloen, mandarijn en tiramisu. En die van jou?

Top 10 lekkerste ijsjes


10. Solero

Dit is een lekker zomers ijsje dat op een stokje zit. Binnenin zit roomijs waar een jasje van waterijs omheen zit. In dit Solero ijsje zit heerlijke stukjes fruit. Ik vind dit ijsje een beetje op de Sinassplit lijken, alleen is dit een luxere uitvoering. Het heeft een vollere smaak en je kunt langer doen met een Sinassplit. De Solero is er in de smaken Solero Exotic Explosion en de Solero Mojito.

Top 10 lekkerste ijsjes





Zelf heerlijk ijs, yoghurt, vruchtensappen of smoothies maken?
Bestel je voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je nieuwe spulletjes morgen al in huis!

Bekijk op bol.com




maandag 29 april 2013

Lipton Vanilla Caramel: een heerlijke vanille caramel thee!


lipton-thee-vanilla-caramel-smaak-doosje

Waar kan ik deze Lipton Vanilla Caramel thee kopen?

Deze thee van Lipton is te koop bij supermarkten zoals Albert Heijn, Super de Boer, Plus, C1000, Jumbo, Nettorama, Dirk van den Broek etc.

Informatie over Lipton

Lipton is van oorsprong een Brits bedrijf dat opgericht werd door de Schot Thomas Lipton. In 1850 kocht hij theeplantages op in Sri Lanka en ging thee verkopen in zijn eigen winkels. De merknaam is ondertussen eigendom van Unilever. Lipton is nu wereldwijd marktleider en in meer dan 150 landen vertegenwoordigd. Lipton verkoopt ook producten als Ice Tea.

Hoe ziet deze Lipton Vanilla Caramel verpakking eruit?

De theezakjes zitten in een kartonnen doosje verpakt van 10 cm hoog, 10 cm breed en 6 cm diep. Hoofdkleuren van de kleurrijke verpakking zijn geel en groen. Op het doosje zijn toffees, vanille stokjes en een theezakje afgebeeld. Het logo van Lipton staat tevens duidelijk op de voorkant gedrukt. Er zitten 20 piramidevormige theezakjes van 1,7 g in het doosje. Op de achterkant staat een uitleg van Lipton waarom de piramidevormige theezakjes voor een betere smaak zorgen. Op de zijkant staan de voedingswaarden. Op de onderkant van het doosje staat informatie als de ingrediënten, gewicht, houdbaarheidsdatum en contactgegevens voor als je vragen, klachten of suggesties hebt. De informatie staat in verschillende heel veel verschillende talen vermeld op de verpakking.



Is deze Lipton thee fijn in gebruik?

Dit product is makkelijk in gebruik. Het doosje heeft een handige deksel die je makkelijk open en dicht kunt doen. Je schenkt ongeveer 200 ml kokend water in een glas of kopje, waarna je het theezakje erin hangt. Deze ongeveer 2 tot 3 minuten erin laten hangen. Het fijne aan Lipton thee is dat je het zakje er best langer dan een paar minuten in kan laten hangen, zonder dat de thee te donker en te sterk wordt. Dit vind ik bij thee van Pickwick meestal een nadeel. Je kunt de thee het beste op een koele en droge plaats bewaren. Tevens heeft Lipton heel handig op het flapje aan het theezakje de smaak erop staan. Dit heeft Pickwick bijvoorbeeld niet, wat heel onhandig is als je voor meerdere mensen thee hebt ingeschonken.

lipton-thee-vanilla-caramel-smaak-theezakje


Hoe is de smaak, geur en kleur van deze thee van Lipton?

De geur van deze Lipton Vanilla Caramel is heerlijk! Het ruikt duidelijk naar zoete caramel en het heeft het zachte van vanille. De geur van deze Lipton thee is best sterk. De smaak is gelukkig niet zo zoet als het ruikt. Je zou een veel zoetere smaak verwachten na de sterke geur te hebben geroken, maar dat valt gelukkig mee. Ik snap niet dat ze voor deze theesmaak niet vaker reclame maken, maar alleen voor bijvoorbeeld de Strawberry Cupcake en Blueberry Muffin smaken. Deze Vanilla Caramel is veel lekkerder dan die andere twee smaken. Deze ruikt en smaakt ook echt naar wat ze beloven en dat vind ik bij de andere 2 theesmaken veel minder.

Andere smaken van Lipton Indulgence Teas:
- Strawberry Cupcake
- Blueberry Muffin

lipton-thee-vanilla-caramel-smaak-theekopje


Conclusie

Ik ben helemaal tevreden over deze Vanilla Caramel van Lipton. De geur en smaak zijn echt zoals beloven, namelijk duidelijk caramel en vanille. De smaak is gelukkig niet te zoet, maar gewoon perfect. Ik vind deze smaak een stuk lekkerder dan de Strawberry Cupake en Blueberry Muffin van Lipton. De theezakjes van Lipton vind ik een stuk handiger dan die van Pickwick en de prijs valt eigenlijk ook wel mee. Je krijgt in ieder geval heel veel smaak voor je geld. Wat mij betreft dus een dikke aanrader!

Pluspunten
+ Heerlijke smaak
+ Handige verpakking

Minpunten
Geen


nl/C2_336x280.gif

Algemene informatie

Merk: Lipton
Type: zwarte thee
Smaak: Vanilla Caramel
Inhoud: 20 theezakjes van 1,7 g
Fabrikant: Unilever
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Albert Heijn, Plus, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.
Prijs: ongeveer € 1,69

Ingrediënten
Zwarte thee, aroma (18%), karamel (5,7%) (karamel 3,4%, zetmeel 1,1%, suiker 1,1%), vanilleboon (0,4%).

Voedingswaardes (per 100 ml)
Energie : 4 Kcal
Vetten : 0 gram
Koolhydraten : 0,5 gram
waarvan suikers : 0,5 gram
Eiwitten : 0,5 gram
Zout : 0 gram

Andere smaken Lipton thee

Fruit Teas:
- Forest Fruit
- Peach Mango
- Strawberry Mint
- Lemon
- Blue Fruit

Green Teas:
- Green Tea
- Intense Mint
- Mandarin Orange
- Lemon Melissa
- Jasmine Petals

White Teas:
- Raspberry
- Pomegranate

Travel Teas:
- Russian Earl Grey
- Orange Jaipur
- Morocco
- Andalusia

Black Teas:
- Full English
- Rich Earl GRey
- Intense Ceylon
- Gold Tea

Herbal Infusions:
- Rooibos
- Mint




dinsdag 23 april 2013

Lipton Green Tea Strawberry Cupcake: smaakt deze thee echt naar aardbeien cupcake?


Lipton Green Tea Strawberry Cupcake

Waar kan ik deze Lipton Green Tea Strawberry Cupcake thee kopen?

Deze thee van Lipton is te koop bij supermarkten zoals Albert Heijn, Super de Boer, Plus, C1000, Jumbo, Nettorama, Dirk van den Broek etc.

Informatie over Lipton

Lipton is van oorsprong een Brits bedrijf dat opgericht werd door de Schot Thomas Lipton. In 1850 kocht hij theeplantages op in Sri Lanka en ging thee verkopen in zijn eigen winkels. De merknaam is ondertussen eigendom van Unilever. Lipton is nu wereldwijd marktleider en in meer dan 150 landen vertegenwoordigd. Lipton verkoopt ook producten als Ice Tea.

Hoe ziet deze Lipton Green Tea Strawberry Cupcake verpakking eruit?

De theezakjes zitten in een kartonnen doosje verpakt van 10 cm hoog, 10 cm breed en 6 cm diep. Hoofdkleuren van de kleurrijke verpakking zijn roze, groen en geel. Op het doosje zijn aardbeien, een theezakje en een aardbeien muffin afgebeeld. Het logo van Lipton staat tevens duidelijk op de voorkant gedrukt. Er zitten 20 piramidevormige theezakjes van 1,4 g in het doosje. Op de achterkant staat een uitleg van Lipton waarom de piramidevormige theezakjes voor een betere smaak zorgen. Op de zijkant staan de voedingswaarden. Op de onderkant van het doosje staat informatie als de ingrediënten, gewicht, houdbaarheidsdatum en contactgegevens voor als je vragen, klachten of suggesties hebt. De informatie staat in verschillende heel veel verschillende talen vermeld op de verpakking.


Is deze Lipton thee fijn in gebruik?

Dit product is makkelijk in gebruik. Het doosje heeft een handige deksel die je makkelijk open en dicht kunt doen. Je schenkt ongeveer 200 ml kokend water in een glas of kopje, waarna je het theezakje erin hangt. Deze ongeveer 2 tot 3 minuten erin laten hangen. Het fijne aan Lipton thee is dat je het zakje er best langer dan een paar minuten in kan laten hangen, zonder dat de thee te donker en te sterk wordt. Dit vind ik bij thee van Pickwick meestal een nadeel. Je kunt de thee het beste op een koele en droge plaats bewaren. Tevens heeft Lipton heel handig op het flapje aan het theezakje de smaak erop staan. Dit heeft Pickwick bijvoorbeeld niet, wat heel onhandig is als je voor meerdere mensen thee hebt ingeschonken.

Lipton Green Tea Strawberry Cupcake

Hoe is de smaak, geur en kleur van deze thee van Lipton?

Nu het belangrijkste van de review... hoe smaakt deze thee van Lipton? Na het zien van de reclame ga je er van uit dat deze thee een lekkere zoete smaak zal hebben. Helaas valt dit in de werkelijkheid behoorlijk tegen. De thee ruikt een beetje zoet, maar ook dit valt tegen. Wanneer je de eerste slok neemt mis je de verwachte zoete smaak. De thee heeft een hele lichte, flauwe theesmaak, maar ik proef totaal geen aardbeien cupcake muffin. Eigenlijk word je met de reclame, die ze op tv uitzenden, behoorlijk misleid. Ik denk dat ik niet de enige ben die daar zo over denkt. Wanneer je bijvoorbeeld de smaak Vanille Caramel van Lipton drinkt, proeft deze heerlijk zoet zoals je zou verwachten. Dan moet ik er wel bij vertellen dat dit geen groene thee is. Deze Lipton Green Tea Strawberry Cupcake thee is weer een bevestiging dat ik helemaal niet van groene thee houd.

Andere smaken van Lipton Indulgence Teas:
- Blueberry Muffin
- Tea Vanilla Caramel

Lipton Green Tea Strawberry Cupcake

Conclusie

Ik vind eigenlijk dat je misleid wordt met de reclame die Lipton op tv uitzendt. Je verwacht een lekkere zoete thee, maar in werkelijkheid krijg je een thee waar bijna geen smaak aan zit. Ik heb de Tea Vanilla Caramel geproefd van Lipton en daarmee komen ze tenminste hun belofte na. De Lipton Green Tea Strawberry Cupcake is groene thee en dat is dan wel weer gezond. Ook als je met een dieet bezig bent of aan het afvallen bent is dit wel een goede thee. Maar als je, net zoals ik, verwacht dat je thee krijgt met echte aardbeien cupcake smaak, dan raad ik je aan om deze thee niet te kopen.

Pluspunten
+ Gezond
+ Handige verpakking

Minpunten
- Smaakt niet naar strawberry cupcake



Algemene informatie

Merk: Lipton
Type: Green Tea
Smaak: Strawberry Cupcake
Inhoud: 20 theezakjes van 1,4 g
Fabrikant: Unilever
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Albert Heijn, Plus, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.
Prijs: ongeveer € 1,69

Ingrediënten
Groene thee, aroma, stukjes aardbei (2,4%).

Voedingswaardes (per 100 ml):
Energie : 4 Kcal
Vetten : 0 gram
Koolhydraten : 0,5 gram
waarvan suikers : 0,5 gram
Eiwitten : 0,5 gram
Zout : 0 gram

Andere smaken Lipton thee

Fruit Teas:
- Forest Fruit
- Peach Mango
- Strawberry Mint
- Lemon
- Blue Fruit

Green Teas:
- Green Tea
- Intense Mint
- Mandarin Orange
- Lemon Melissa
- Jasmine Petals

White Teas:
- Raspberry
- Pomegranate

Travel Teas:
- Russian Earl Grey
- Orange Jaipur
- Morocco
- Andalusia

Black Teas:
- Full English
- Rich Earl GRey
- Intense Ceylon
- Gold Tea

Herbal Infusions:
- Rooibos
- Mint




woensdag 13 maart 2013

Chiquita Smoothie Superfruit Vitamine C: een natuurlijke shot van vitamine C in een flesje!


De tijd van het jaar is weer aangebroken dat vele mensen verkouden worden of griep krijgen. Dan is een shot van vitamine C geen overbodige luxe. Chiquita (bekend van de bananen) heeft een speciale Smoothie op de markt gebracht waar de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan vitamine C in zit. Of het een geslaagde fruitdrank is verklap ik hieronder!

Chiquita Smoothie Superfruit Vitamine C - handig bij afvallen, afslanken of een dieet

Waar kan ik deze Chiquita Smoothie Superfruit Vitamine C kopen?

Deze smoothie van Chiquita is te koop o.a. bij supermarkten als Plus, Dirk, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer, Albert Heijn etc. en tankstations als Total, Esso, Shell, BP etc.

Verpakking en gebruik

De fruitdrank zit in een klein, transparant, plastic flesje (zie foto's) van 14 cm hoog en een diameter van 5 cm. Een duidelijk logo van Chiquita staat op de voorkant afgebeeld met een afbeelding van de vruchten die erin zitten, namelijk de Acerola, de Guave en de Sinaasappel. Achterop staat allerlei informatie. Bijvoorbeeld dat er alleen meer fruit in zit, waar niets aan toe is gevoegd en dat het rijk is aan vitamine C. In één flesje zit de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan vitamine C. Alle informatie staat in 3 talen vermeld, namelijk Duits, Nederlands en Frans.

Dit product moet je bewaren op een plaats waar het tussen de 2 en 7 graden is. Wanneer je het flesje geopend hebt, kun je deze het beste dezelfde dag nog opdrinken. Het handige van dit flesje is dat er een afneembare dop op zit die je er ook weer makkelijk op kunt draaien. Omdat het flesje niet zo groot is, kun je het superhandig ergens mee naartoe nemen. Denk hierbij aan de auto, trein, werk, school etc. Je kunt gewoon uit het flesje zelf drinken. Op de dop staat de houdbaarheidsdatum.

Chiquita Smoothie Superfruit Vitamine C - handig bij afvallen, afslanken of een dieet

Smaak, geur en kleur

De geur van deze smoothie is behoorlijk aan de zure kant. Het heeft de geur van een jus d'orange en een nectarine-drank. De kleur van deze drank is donkergeel (zie foto), iets donkerder dan de kleur van jus d'orange. De smaak van de smoothie is verrassend zacht en toch fris. Het smaakt iets zuriger dan een jus d'orange en neigt iets neer naar de smaak van grapefruit. Toch is hij niet zo zuur dat je er meteen een zuur gezicht van moet trekken. De sap is iets dikker van samenstelling dan dranken als bijvoorbeeld een jus d'orange.

Chiquita Smoothie Superfruit Vitamine C - handig bij afvallen, afslanken of een dieet

Andere smaak van Chiquita Smoothie Superfruit:
  • Antioxidant (Açai, Bosbes en Granaatappel)

Ook zijn er nog de volgende smaken van de Original Smoothies van Chiquita:
  • Aardbei / Banaan
  • Ananas / Banaan
  • Framboos / Granaatappel
  • Kokos / Mango
  • Mango / Passievrucht

Informatie over Chiquita

Chiquita Brands International werd in 1871 opgericht in Boston onder de naam United Fruit Company en houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop van bananen. In 1967 komt Chiquita naar Europa en ondertussen heeft het bedrijf al meer dan 10.000 medewerkers in dienst en verkoopt zijn producten in meer dan 60 landen. In 2006 worden de eerste Smoothies gelanceerd en in 2009 worden ze verkozen tot product van het jaar.

Acerola

De acerola is een kers die oranje tot donkerrood van kleur is. Het sappige, geeloranje vruchtvlees is zuur en behoort tot de meest vitamine C-rijke vruchten ter wereld. Ze komen voor in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, maar worden ook geteeld in Florida, Hawaï en Zuidoost-Azië.

Guave

De guave is een ovale, appel- of peervormige vrucht met een geelgroene kleur. Het vruchtvlees is zacht en sappig en is rijk aan vitamine C, β-caroteen en pectine. De smaak is zoetzuur, vergelijkbaar met een peer. Oorspronkelijk komt de vrucht uit Midden-Amerika.

Sinaasappel

De ronde sinaasappel komt oorspronkelijk uit China, maar wordt nu in grote getale gekweekt in Brazilië, Florida en Spanje. Het vruchtvlees is licht oranjegeel van kleur met een zoetzurige, frisse smaak. De vrucht bevat naast kalk en ijzer, heel veel vitamine C.


Zelf een heerlijke smoothie maken?
blenderstore Image Banner 300 x 250

Conclusie

Ik ben behoorlijk tevreden over dit product van Chiquita. De smaak is zurig fris, maar toch ook lekker zacht. Dit schijnt door de bananenpuree te komen die ze erin verwerkt hebben. Het zit in een handig flesje met een hersluitbare deksel, zodat je het makkelijk kunt meenemen. Het product is rijk aan vitamine C, dat je altijd wel kunt gebruiken. Vooral in deze tijd van het jaar. Het enige nadeel vind ik dat het kleine flesje best duur is. € 1,70 voor 200 ml vind ik wat aan de hoge kant. Door het formaat van het flesje is deze wel handig om overal mee naartoe te nemen. Smoothies kun je trouwens goed gebruiken wanneer je bezig bent met afvallen of bezig bent met een dieet. Ik kan je deze smoothie van Chiquita dan ook zeker aanraden!

Pluspunten
+ Handig plastic flesje
+ Lekkere smaak
+ Rijk aan vitamine C

Minpunten
- Hoge prijs


Algemene informatie

Merk: Chiquita
Type: Smoothie Superfruit Vitamine C
Smaak: Acerola / Guave / Sinaasappel
Inhoud: 200 ml
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Plus, Dirk, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer etc. en tankstations als Total, Esso, Shell, BP etc.
Prijs: ongeveer € 1,69


Voedingswaardes (per 100 g):
  • 52 Kcal / 220 kJ
  • Eiwitten 0,6 g
  • Koolhydraten 12,2 g
  • Suikers 11,6 g
  • Vet 0,2 g (waarvan verzadigd 0,2 g)
  • Vezels 1,0 g
  • Natrium / Sodium 0,001
  • Vitamine C 60 mg (100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Ingrediënten
Sinaasappelsap (28%), Bananenpuree, Appelsap, Guavepuree (10%), Acerolapuree (10%), Mangopuree, Citroensap.


Campina Optimel Yoghurt Perzik: een heerlijke, lichte perzik yoghurt van Optimel!

Campina Optimel Yoghurt Perzik

Waar kan ik deze Optimel Yoghurt Perzik kopen?

Deze perzik yoghurt van Optimel is te koop o.a bij supermarkten als Albert Heijn, Jumbo, Dirk, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.

Verpakking en gebruik

De Optimel yoghurt zit in een kartonnen verpakking (zie foto's) van 23 cm hoog (inclusief schenktuit) en 7 cm breed en diep. De verpakking heeft vrolijke kleuren. Voorop staat het logo duidelijk afgebeeld met daaronder een afbeelding van stukken perzik. Ook worden er zaken vermeld als dat er 0% vet in zit, geen suiker is toegevoegd en dat er extra calcium en vitaminen in zitten. Tevens staat er voorop het ´Ik kies bewust-logo'. Op dit moment is er een spaaractie gaande waarbij je elke dag een wellnessweekend kunt winnen. Wanneer je klachten, vragen of suggesties hebt, staan er duidelijk de contactgegevens op.

Dit product moet je op een plaats bewaren waar het maximaal 7 graden is. Op de bovenkant van het pak zit een handige draaidop die je makkelijk open en dicht kunt draaien. Dit komt door de goeie grip die erop zit. De yoghurt is, ondanks zijn redelijk dikke samenstelling, makkelijk uit het pak te krijgen. Het laatste beetje krijg je eruit door het pak op te rollen/vouwen. Ik haal 4 goede, grote porties uit één pak, maar je kunt er vast meer kleinere porties uithalen. Het product kun je door zijn formaat makkelijk kwijt in de koelkast. Bovenop het pak staat de houdbaarheidsdatum vermeld.

Campina Optimel Yoghurt Perzik

Smaak, geur en kleur

De kleur van deze Optimel yoghurt is wit met kleine oranje stukjes perzik erin. Het is een redelijk dikke substantie met een hele frisse, fruitige geur. Het doet me een beetje denken aan een vroege, zonnige zomerochtend. De smaak is ook heel fruitig en fris. De perziksmaak is goed te herkennen en de kleine stukjes perzik zijn perfect van formaat. Ze zijn niet te groot of te klein, waardoor je ze makkelijk weg eet. De yoghurt blijft door de dikheid goed op je lepel liggen en glijdt er niet makkelijk vanaf. Het ligt niet zwaar op de maag, zodat het een perfect toetje is na het avondeten. Wanneer je ´s ochtends niet zo makkelijk een boterham naar binnen kunt werken, is dit een goede vervanger.

Campina Optimel Yoghurt Perzik

Andere smaken van Optimel yoghurt

  • Kers
  • Appel / Peer
  • Framboos / Aardbei
  • Vanille
  • Aardbei
  • Bosvruchten

Informatie over Campina

In 1882 werd de eerste Zuid-Nederlandse zuivelcoöperatie opgericht in Tungelroy. Na een fusie in 1947 ontstond de naam Campina. Na heel wat fusies die daarna kwamen is het bedrijf uiteindelijk met Friesland Foods samen gegaan en nu heet het FrieslandCampina. Er werken nu in totaal 22.000 mensen bij het bedrijf waar ook nog eens 17.000 boeren bij zijn aangesloten. Het bedrijf maak producten als melk, koffiemelk, yoghurt, vla, slagroom, boter, kaas, pap etc. Deze worden o.a. verkocht in supermarkten, kiosks, cafés en restaurants.

Perzik

De perzik is een ronde vrucht waar een harde, houten pit in zit. Oorspronkelijk komt de perzik uit China, maar wordt voornamelijk gekweekt in Iran en het Middellandse Zee-gebied. Het vruchtvlees kan geel of rood zijn en de smaak van deze vrucht is zacht en zoet. De perzik bevat veel vitamine C.

Campina Optimel Yoghurt Perzik

Conclusie

Ik ben zeer tevreden over deze lekkere Optimel yoghurt van Campina. De smaak is goed waarbij de kleine stukjes perzik perfect van formaat zijn. Door de handige draaidop en het formaat van het pak is het product makkelijk in gebruik. Ook de prijs/kwaliteitsverhouding is goed en je kunt er redelijk wat van eten zonder dat het echt effect heeft op je lichaamsgewicht. Ik vind deze Optimel yoghurt lekker als toetje, maar ook zeker als ontbijt. Je kunt de yoghurt ook 's avonds eten als je nog lekkere trek hebt. Altijd beter dan chips! Je kunt de yoghurt ook gebruiken voor een lekkere smoothie. Eigenlijk kan ik helemaal geen minpunten bedenken. Ik kan je deze heerlijke yoghurt dan ook zeker aanraden!

Pluspunten
+ Heerlijke smaak
+ Goede prijs/kwaliteitsverhouding
+ Handige sluiting

Minpunten
Geen


Algemene informatie

Merk: Campina
Type: Optimel Yoghurt
Smaak: Perzik
Inhoud: 1 L
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Albert Heijn, Jumbo, Dirk, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.
Prijs: tussen € 1,09 en € 1,80 (goed rondkijken loont!)


Voedingswaardes (per 100 ml)
  • 40 Kcal / 170 kJ
  • Eiwitten 3,5 g
  • Koolhydraten 5,4 g, waarvan suikers 3,9 g
  • Vet 0 g, waarvan verzadigd 0 g
  • Voedingsvezel 1 g
  • Natrium 0,05 g
  • Calcium 120 mg (15% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
  • Vitamine B2 0,32 mg (20% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
  • Vitamine B6 0,40 mg (20% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
  • Vitamine B12 0,20 µg (20% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Ingrediënten
Magere yoghurt, 7,7% vruchten (7% perzik, 0,7% citroensap), voedingsvezel, (oligofructose), gemodificeerd maïszetmeel, gelatine, calcium, aroma, zoetstoffen, aspartaam, acesulfaam-K, vitamine B2, B6 en B12.


Afvallen met Calcium

Zuivel heeft sowieso al gunstig effect op je lichaamsgewicht, maar calcium helpt ook bij het afvallen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een dieet met veel zuivel voor bijna 2 keer zoveel gewichtsverlies zorgt als een dieet met evenveel calorieën, maar vrijwel niet met zuivel.



zaterdag 9 maart 2013

Innocent Smoothie Kiwis, Apples & Limes: een mix van alleen maar fruit in één pak!


Innocent Smoothie Kiwis, Apples & Limes

Waar kan ik deze Innocent Smoothie Kiwis, Apples & Limes kopen?

Deze smoothie van Innocent is te koop bij o.a. Albert Heijn, Coffee Company, De Bijenkorf, Grab & Fly op Schiphol, Starbucks, De Beehive, Shell en Total.

Wat is een Smoothie?

Een Smoothie is niks anders dan een hoop fruit, melk, yoghurt en/of ijs bij elkaar in een blender gooien. Resultaat? Een heel lekker, fris en gezonde fruitdrank. Een handige manier om je dagelijkse portie fruit binnen te krijgen.

Verpakking en gebruik

De 750 ml Smoothie zit in een kartonnen verpakking (zie foto) van 23 cm hoog (inclusief schenktuit), 6,5 cm breed en 6,5 cm diep. Het pak heeft een aparte, minimale uitstraling die daardoor wel heel goed opvalt in de supermarkt. Tekeningen zijn op een kinderlijke manier getekend. Ze zijn wit, terwijl voorop het logo (een soort simpele, kinderlijk getekende Smiley?) staat in de kleur van het fruit dat erin zit. Elke smaak heeft zijn eigen kleur. Dit pak heeft een lichtgroene hoofdkleur. De informatie op het pak staat in een hoop verschillende talen gedrukt zoals Frans, Deens, Zweeds, Fins, Noors, Duits en natuurlijk Nederlands.





Voordat je het pak openmaakt, moet je deze eerst goed schudden. Heel handig is de schenktuit die erop zit die je makkelijk open en dicht kunt draaien. Hij schenkt makkelijk, want je hebt niet echt last van geklots tijdens het schenken. Het pak past met zijn formaat toch nog goed in de deur van de koelkast (alhoewel dit wel de minst koele plaats is in een koelkast). Het product moet je bewaren op een plaats waar het tussen de 0 en 8 graden is. Eenmaal geopend kun je het beste de Smoothie binnen 4 dagen opdrinken. Bovenop het pak staat duidelijk de houdbaarheidsdatum vermeld. Verder zijn de pakken groot, dus niet handig om mee te nemen. Daarvoor hebben ze ook hersluitbare flesjes van 250 ml op de markt gebracht.

Smaak, geur en kleur

De kleur van deze smoothie is geel/groen. Het is een echte fruitpuree, een behoorlijke dikke substantie. Het lijkt een beetje op jus d'orange met vruchtvlees waar ook een kiwi doorheen is geperst. Het heeft ook wel iets weg van de kleur van Pisang Ambon met jus d'orange. Het ruikt een beetje zurig als jus d'orange, maar het heeft ook wel iets weg van kiwi. De smaak is gelukkig niet zo zuur als het ruikt. Het is fruitig fris en smaakt een beetje naar een zurige kiwi. Ik vind het een hele aparte smaak in de reeks van de bestaande smoothies van Innocent.

Innocent Smoothie Kiwis, Apples & Limes

Andere smaken van Innocent Smoothies

  • Mangoes & Passion Fruits
  • Pineapples, Bananas & Coconut 
  • Oranges, Carrots & Mangoes 
  • Blackberries, Strawberries & Boysenberries 
  • Strawberries & Bananas 
  • Cranberries, Blueberries & Cherries 
  • Blueberries, Pomegranates & Açai 

Innocent Smoothie Kiwis, Apples & Limes

Informatie over Innocent


Nadat drie jonge jongens in 1998 een aantal Smoothierecepten hadden bedacht, besloten ze hiermee een eigen bedrijf te beginnen. Motto van Innocent is dat ze alleen maar producten maken waar alleen maar fruit in zit, 100% natuurlijk is, zonder enige toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen, geconcentreerde sappen, suiker of water. Tegenwoordig verkopen ze hun producten in verschillende landen als Engeland, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië, België, Luxemburg en Nederland en hebben ze kantoren in heel Europa staan. Naast de bekende Smoothies-dranken is er ook een Smoothie-receptenboek te krijgen.

Kiwi

Deze vrucht is afkomstig uit China. De kiwi is een ovaalvormige vrucht, waarbij de het sappige vruchtvlees groen van kleur is waar een witte kern met zwarte pitjes in zit. De schil van de kiwi heeft een harige oppervlak. Naast vitamine A en E, bevat deze vrucht heel veel vitamine C.

Appel

De appel is een ronde, vlezige vrucht waarvan duizenden rassen bestaan. Deze zijn in verschillende kleuren te vinden als groen, geel rood en paars. De vrucht komt voornamelijk op het noordelijk halfrond voor. De smaak kun je omschrijven als friszuur of zoetzuur en bevat vele vitamines en andere voedingsstoffen.

Limoen

De limoen is een citrussoort die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. Deze vrucht is iets kleiner en ronder dan een citroen. De schil heeft een groene of gele kleur en het vruchtvlees heeft een zurige smaak. De limoen bevat heel veel vitamine C.


Zelf een lekkere smoothie maken?
blenderstore Image Banner 300 x 250

Conclusie

Ik ben tevreden over deze smoothie van Innocent, al is het niet mijn favoriete smaak. Ik heb liever iets zoets als aardbei, banaan of mango. Het is wel een gezond product. Je drinkt namelijk echt puur fruit, zonder enige toevoegingen van geur-, kleur- en smaakstoffen. De Smoothie is kwalitatief goed, want je hebt echt het gevoel dat je een gezonde fruitpuree drinkt. De prijs is wel wat aan de hoge kant, maar daarentegen heb je dan wel 750 ml puur fruit. Smoothies van andere merken, zoals Chiquita of Super de Boer zijn ook ongeveer zo duur. Wanneer je niet zo vaak fruit eet of te lui bent om te schillen, dan is dit een goede vervanger.

Pluspunten
+ Handige schenktuit
+ Veel fruit, dus gezond
+ Geen toegevoegde smaak- en kleurstoffen

Minpunten
- Hoge prijs


Algemene informatie

Merk: Innocent
Type: Smoothie
Smaak: Kiwis / Apples / Limes
Inhoud: 750 ml
Verkrijgbaar: bij o.a. Albert Heijn, Coffee Company, De Bijenkorf, Grab & Fly op Schiphol, Starbucks, De Beehive, Shell en Total.
Prijs: ongeveer € 2,99

Voedingswaarde (per 100 g):
  • 49 Kcal / 207 kJ
  • Eiwitten 0,4 g
  • Koolhydraten 10,5 g
  • Vet 0,1 g

Ingrediënten

2 en een halve appel, een kwart ananas, 1 kiwi, 16 geperste wijndruiven, een kwart geperste limoen en een beetje spinazie- en brandnetel-extract.


Chiquita Smoothie Kokos & Mango: een heerlijke fruitmix van kokos en mango in één flesje!


Chiquita Smoothie Kokos / Mango

Waar kan ik deze Chiquita Smoothie Kokos & Mango kopen?

Deze smoothie van Chiquita is te koop o.a. bij supermarkten als Plus, Dirk, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer, Albert Heijn etc. en tankstations als Total, Esso, Shell, BP etc.


Wat is een Smoothie?

Een Smoothie is niks anders dan een hoop fruit, melk, yoghurt en/of ijs bij elkaar in een blender gooien. Resultaat? Een heel lekker, fris en gezonde fruitdrank. Een handige manier om je dagelijkse portie fruit binnen te krijgen.


Verpakking en gebruik

De fruitdrank zit in een klein, transparant, plastic flesje (zie foto's) van 14 cm hoog en een diameter van 5 cm. Een duidelijk logo van Chiquita staat op de voorkant afgebeeld met daaronder de tekst dat het om de smaak kokos en mango gaat. Achterop staat allerlei informatie. Bijvoorbeeld dat er alleen maar fruit in zit, waar niets aan toe is gevoegd. Alle informatie staat in 3 talen vermeld, namelijk Duits, Nederlands en Frans.

Dit product moet je bewaren op een plaats waar het tussen de 2 en 7 graden is. Wanneer je het flesje geopend hebt, kun je deze het beste dezelfde dag nog opdrinken. Het handige van dit flesje is dat er een afneembare dop op zit die je er ook weer makkelijk op kunt draaien. Omdat het flesje niet zo groot is, kun je het superhandig ergens mee naartoe nemen. Denk hierbij aan de auto, trein, werk, school etc. Je kunt gewoon uit het flesje zelf drinken. Op de dop staat de houdbaarheidsdatum.

Chiquita Smoothie Kokos / Mango

Smaak, geur en kleur

De kleur van deze heerlijke smoothie van Chiquita is lichtgeel. Het is een echte fruitpuree met kokosmelk. Het heeft een zachte en een beetje zurige geur. De geur van banaan ruik je erg goed. De Smoothie heeft een hele zachte, zoete smaak, waarbij banaan goed waarneembaar is. Heerlijk! De kokosmelk zorgt ook voor de zachte smaak, waardoor je het zo wegdrinkt.


Andere smaken van Original Smoothies van Chiquita

  • Ananas / Banaan
  • Framboos / Granaatappel
  • Aardbei / Banaan
  • Mango / Passievrucht

Ook zijn er nog de volgende smaken van de Superfruit Smoothies:
  • Antioxidant (Açai, Bosbes en Granaatappel)
  • Vitamine C (Sinaasappel, Guave en Acerola)
Chiquita Smoothie Kokos / Mango

Informatie over Chiquita

Chiquita Brands International werd in 1871 opgericht in Boston onder de naam United Fruit Company en houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop van bananen. In 1967 komt Chiquita naar Europa en ondertussen heeft het bedrijf al meer dan 10.000 medewerkers in dienst en verkoopt zijn producten in meer dan 60 landen. In 2006 worden de eerste Smoothies gelanceerd en in 2009 worden ze verkozen tot product van het jaar.

Kokosnoot

De kokosnoot is een ronde vrucht van ongeveer 10 tot 15 cm lang. Eigenlijk is het geen noot, maar een steenvrucht van de kokospalm. De steenvrucht bestaat uit één groot zaad, dat is omgeven met endosperm en kokosmelk. De kokosnoot is zeer calorierijk door het hoge olie-gehalte.

Mango

De mango is een ovaalvormige vrucht uit de tropen, die een groen, geel, oranje of rode kleur kan hebben. Het zachte en sappige vruchtvlees is oranje van kleur en smaakt behoorlijk zoet. De vrucht bevat een hoop vitamines, waaronder veel vitamine B11 en vitamine C. Tevens bevat het veel voedingsstoffen en mineralen.


Zelf een heerlijke smoothie maken?
blenderstore Image Banner 300 x 250

Conclusie

Ik vind deze Smoothie van Chiquita erg lekker! De toevoeging van kokos maakt er een hele zachte smaak van. Ik ken dit van de Innocent Smoothies en vond dit ook een erg lekkere smaak. Het flesje is tevens handig klein, waardoor je het overal mee naartoe kunt nemen. Het enige nadeel van dit product is dat het best wel prijzig is, maar ik kan je de smaak Mango / Kokos zeker aanraden!

Pluspunten
+ Handig plastic flesje
+ Lekkere zachte smaak

Minpunten
- Hoge prijs


Algemene informatie

Merk: Chiquita
Type: Smoothie
Smaak: Kokos / Mango
Inhoud: 250 ml
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Plus, Dirk, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer etc. en tankstations als Total, Esso, Shell, BP etc.
Prijs: ongeveer € 1,59

Voedingswaardes (per 100 g):
  • 79 Kcal / 329 kJ
  • Eiwitten 0,76 g
  • Koolhydraten 13,5 g, waarvan suikers 11,2 g
  • Vet 2,4 g (waarvan verzadigd 2,1 g)
  • Vezels 0,9 g
  • Natrium / Sodium <0,003 g

Ingrediënten: 
Appelsap, bananenpuree, witte druivensap, kokosmelk (15%), mangopuree (4%), citroensap.





dinsdag 26 februari 2013

AH Groene Thee met Citroen: Lekker en gezond!

AH Groene Thee met Citroen

Algemene informatie

Product: AH Groene thee met citroen
Verpakking: Kartonnen doosje met 20 in papier gewikkelde theezakjes
Inhoud: 20 theezakjes à 1,5 gram
Aantal kopjes: 20
Website: www.ah.nl
Verkrijgbaarheid: supermarkt Albert Heijn, webshop Albert.nl
Prijs: 0,72 euro

Albert Heijn Huismerk

Albert Heijn staat garant voor de producten van het eigen huismerk. Zij volgen kritisch het hele productieproces. Zowel de teelt, als het vervoer en dergelijke, maar ook hebben ze aandacht voor het milieu en diervriendelijkheid. Verder laten ze zoveel mogelijk huismerkproducten blind testen door duizenden consumenten. Alleen de producten die als beste uit de tests komen verschijnen in de schappen. Op die manier kan Albert Heijn ook garantie geven op de producten. Door de betrokkenheid bij het hele proces kan Albert Heijn de prijzen scherp houden en tegelijkertijd de kwaliteit behouden. Wanneer je niet 100% tevreden bent over een product van het huismerk van Albert Heijn kan je deze met de kassabon bij de winkel weer inleveren en krijg je het aankoopbedrag terug.

Thee

Hoewel de Britten bekend staan om hun theekransjes komt thee oorspronkelijk uit China. De hete drank werd daar duizenden jaren geleden al gedronken. Er bestaan verschillende legendes over de ontdekking van thee. Volgens een oude Chinese legende ontdekte de Keizer Shen Nung thee in het bos al 3000 jaar voor Christus. De bladeren van een theestruik vielen in een pan met heet water en dit verspreidde een lekkere geur. Nederland maakte rond 1610 voor het eerst kennis met thee. Later in de 17e eeuw begon de VOC met het naar Nederland verschepen van grotere hoeveelheden thee. Door de Nederlanders werden op Java en Sumatra theeplantages aangelegd. De Engelsen hadden in India en op Sri Lanka (toen nog Ceylon) hetzelfde gedaan. Hier komt dan ook de Ceylon thee vandaan. Tot de 18e eeuw was thee een erg dure drank en werd door die reden dan ook enkel gedronken door rijke mensen. In sommige gevallen bouwden die mensen daarvoor ook speciale theehuizen in hun tuin.

Groene thee is gezond?

Groene thee is gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia Sinensis. Het verschil tussen groene en zwarte thee is eigenlijk alleen het verwerkingsproces. De jonge blaadjes van de plant worden handmatig geplukt en meteen na het plukken even gestoomd. Daarna worden ze bij een lage temperatuur verder gedroogd. Bij zwarte thee wordt gebruik gemaakt van een ander drogingproces. Van groene thee is verder bekend dat het krachtige antioxidanten bevat. Ook stimuleert groene thee het functioneren van de nieren en dus de vochtafvoer. Om die reden wordt het bij veel diëten aangeraden. Het maakt ook het verwerken en afvoeren van opgeslagen vetten makkelijker waardoor je dus makkelijker/sneller afvalt. Ook bijvoorbeeld cellulitis gaat het tegen.

Waarom zijn Antioxidanten belangrijk?

Je hebt waarschijnlijk wel vaker gehoord dat onder andere groene thee Antioxidanten bevat, maar wat is dat dan eigenlijk en wat doet het? Antioxidanten zijn een groep op vitamines lijkende stoffen die cellen, weefsels en andere belangrijke bestanddelen beschermen tegen de vernietigende kracht van onder andere zuurstof. Oxideren betekend vrij vertaald roesten. Nu vraag je je af “ik roest niet dus waarom zijn antioxidanten dan belangrijk?”. In feite roesten we wel, het is een bijproduct van verbranding. Wanneer ons lichaam zuurstof gebruikt bij bijvoorbeeld het verbranden van vetten en koolhydraten worden bijproducten gevormd die beter bekend staan als vrije radicalen. Wanneer je teveel van deze vrije radicalen in je lichaam hebt kunnen ze diverse dingen beschadigen wat ze tegenkomen in ons lijf: belangrijke eiwitten, LDL-cholesterol en nog een aantal dingen. Bij een normale stofwisseling horen vrije radicalen, maar zij zijn meer aanwezig wanneer je veel rookt, bij overmatige blootstelling aan zonlicht en door binnendringende bacteriën en virussen. Antioxidanten kunnen die vrije radicalen neutraliseren. Antioxidanten gaan onder andere ook het dichtslibben van bloedvaten tegen. Verder hebben mensen met een verslechterd immuunsysteem ook baat bij deze thee, evenals mensen met reuma, hoog cholesterol en infecties. Antioxidanten zitten van nature ook al in ons voedsel en drinken. Wanneer je dus voldoende groente en fruit eet krijg je al voldoende binnen. Ze zijn het meest te vinden in onder andere rode vruchten als frambozen, rode druiven en aalbessen of rode groentes als de tomaat.

AH Groene Thee met CitroenHoe is AH Groene thee met citroen verpakt?

De thee is verpakt in een dun kartonnen doosje. Het doosje is ongeveer 15 cm breed, 7 cm hoog en 5 cm diep. Het doosje is overwegend groen van kleur met op vier kanten een afbeelding van groene theebladeren en een citroen en de tekst groene thee met citroen. Verder is op elke zijde een “gezonde keuze” klavertje met groene rand te zien. Aan de linkerzijde van de verpakking is wat uitleg over groene thee te lezen. Op de onderzijde van het pakje staat informatie over de voedingswaarde, ingrediënten, inhoud, bereidingswijze en natuurlijk contactgegevens van de producent. In het doosje zitten 20 theezakjes. Elk theezakje is afzonderlijk weer verpakt in een papieren omhulsel. Deze zijn ongeveer 7 cm lang en 5 cm breed. De dikte is nog geen halve cm. De kleuren komen overeen met de verpakking en er staat aangegeven dat een theezakje genoeg is voor een kopje thee. Deze papieren omhulsels zijn ook makkelijk open te maken. De thee zelf is verpakt in een zakje van poreus papier. Hieraan is een koortje met een papieren labeltje bevestigd zodat je het makkelijk uit het hete water kan halen.

Gezonde Keuze Klavertje

Het gezonde keuze klavertje is te vinden op verschillende producten van het eigen merk van Albert Heijn. Het logo geeft aan dat het een gezonde keuze is. Producten met zo’n klavertje moeten voldoen aan een aantal kenmerken. Te weten:
• een laag gehalte verzadigd vet en/of transvet
• een laag gehalte suiker
• een laag gehalte zout
• een hoog gehalte voedingsvezels
De controle van deze waarden is niet onafhankelijk en daarom kan dit klavertje ook niet echt worden gezien als een keurmerk. Wel zijn de AH huismerk producten met een klavertje gezonder dan degene zonder dat logo.

Voedingswaarde

Per 100 ml thee:
-Energie 3,5 kJ (0,8 kcal)
-Eiwit 0 g
-Koolhydraten 0,2 g
Waarvan suikers 0,1 g
-Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
-Voedingsvezel 0 g
-Natrium 0 g
-Toegevoegd zout 0 g
Een kopje groene thee van 150 ml bevat 1 kcal.

Ingrediënten

In deze groene thee zit: groene thee, 10% citroengras, citroenaroma, 1% citroen. Verder is deze thee vrij van gluten en melk.

Hoe smaakt de thee en hoe ruikt het?

AH Groene Thee met Citroen
De smaak van deze thee is erg lekker vind ik. Het smaakt bijna hetzelfde als gewone zwarte thee maar iets lichter, zoeter en met een beetje frisse citroensmaak erdoor. Je kunt er nog suiker bij doen als je dat wenst maar eigenlijk is de thee al zoet genoeg van zichzelf. De citroen is wel aanwezig maar zeker niet overduidelijk. Het geeft net even een frisse tint aan de smaak en blijft verder op de achtergrond. De geur is net als de smaak zelf een lichtzoete geur met een tint van citroen. Een echt overduidelijk aanwezige geur is niet van te spreken. De kleur van de thee is overigens een stuk lichter dan vele andere theesoorten en dus eerder geel van kleur dan bruin zoals bij de "gewone" thee.

Hoe te zetten

Bij het zetten van groene thee moet je er op letten dat het water niet te heet is. Wanneer je namelijk te heet water gebruikt wordt de thee bitter van smaak. Het beste kan je een theekan eerst voor een kwart vullen met koud water en dan aanvullen met kokend heet water. Op die manier wordt de uiteindelijke temperatuur tussen de 70 en 80 graden en dat is perfect voor groene thee. Wanneer je de thee in een mok zet kan je natuurlijk hetzelfde doen. Voor beiden manieren geldt dat je de thee niet langer dan 2-3 minuten moet laten trekken omdat het anders te bitter wordt. Je hebt overigens twee theezakjes nodig voor een volle theekan. Kleine tip: wanneer je mineraalarm water gebruikt voor het zetten van de thee zal er ook niet dat bekende vieze laagje opkomen. Dit laagje ontstaat namelijk door de aanwezigheid van kalk en bicarbonaat in gewoon water.

Conclusie

Ik vind de groene thee met citroen van Albert Heijn Huismerk een erg lekkere thee. Vaak is het zo dat dingen die goed voor je zijn qua smaak niet echt de hoofdprijs verdienen, maar in dit geval dus wel. Twee tot drie kopjes per dag heeft al een positief effect op je immuunsysteem. Echt duidelijk merken doe je dat niet natuurlijk maar ik voel me er toch beter bij. Meestal word ik van thee nogal duf en daar heb ik bij deze thee ook geen last van. Gewoon een lekkere frisse thee met een hoop voordelen voor je lichaam. Omdat de smaak al redelijk zoet is hoef je er ook geen suiker of zoetstoffen aan toe te voegen dus dat is ook een voordeel. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten liggen. Van mij krijgt deze thee daarom 4 sterren.

woensdag 16 januari 2013

Red Bull Energy Drink: geniet, maar drink met mate


Red Bull is een van de meest bekende energiedrankjes. Wat zit er eigenlijk in, wat doet het met je en waarom is het in sommige landen zelfs verboden? In dit artikel mijn ervaring en mening over Red Bull Energydrink.

Inhoud van het drankje

Een blikje Red Bull van 250 ml bevat 1000 mg taurine, 600 mg glucuronolacton, 80 mg zuivere cafeïne (staat gelijk aan een grote kop koffie of 2/3 blikjes cola) en 20 gram suiker. Verder bevat Red Bull vitamine B-complex en pantotheenzuur.
Taurine: Is vaak beter bekend als aminozuur. Dit komt van nature al voor in eiwitrijk voedsel zoals vis, vlees, schaaldieren, eieren en gevogelte. Wanneer je gezond en gevarieerd eet maakt je lichaam dit dus zelf aan en heb je geen aanvulling nodig. In voor het lichaam stressvolle situaties wordt dit door je lichaam minder goed aangemaakt.
Glucuronolacton: Ook deze stof maakt je lichaam zelf aan bij het afbreken van glucose in de lever. Het is een voor spieren belangrijke stof. Verder zou het vermoeidheid tegengaan en een prettig gevoel geven.
B-Complex vitamines: Deze vitamines zijn van belang voor de stofwisseling. Een tekort hieraan kan diverse gevolgen hebben, waaronder vermoeidheid. Ook deze vitamines kan het lichaam zelf aanmaken bij voldoende inname van eiwitrijk voedsel.
Pantotheenzuur: Dit is beter bekend als vitamine B-5. Ook deze vitamine maakt je lichaam zelf aan bij voldoende gezond eten. Een tekort aan vitamine B-5 kan zorgen voor onder andere vermoeidheid.

Verpakking

Bull is verpakt in een langwerpig metalen blikje. Het blikje is verdeeld in zilverkleurige en blauwe vlakken. In het midden is in rode letters de tekst Red Bull Energy Drink te lezen, tevens staan er twee rode stieren afgebeeld welke tegenover elkaar staan. Verder staat er nog vermeld dat het drankje ijskoud het lekkerst is en dat het koolzuurhoudend is. Onderaan staat dat het drankje Taurine bevat en dat het lichaam en geest stimuleert. Op het blikje is op de achterzijde te lezen dat het speciaal ontwikkeld is voor momenten van verhoogde fysieke en mentale inspanning. Verder staat er vermeld dat het een hoog cafeïnegehalte bevat (32 mg/100 ml). Ook worden de ingrediënten genoemd evenals de voedingswaarde. Tot slot staat er nog wat algemene informatie over de inhoud en de contactgegevens van de producent. Op de onderzijde van het blikje is de uiterste houdbaarheidsdatum geprint. De blikjes zijn in verschillende maten te vinden: 250 ml, 355 ml en 473 ml.

Geur, kleur en smaak

Wanneer je een blikje Red Bull opent komt de erg zoete geur al meteen op je afgevlogen. De geur is ook op een goede meter van het blikje goed te ruiken. Het is een erg herkenbare geur en de meningen daarover verschillen nogal. De een vindt het lekker ruiken en de ander totaal niet. De drank is geel van kleur en oogt als appelsap met koolzuur. Red Bull smaakt zoals het ruikt: mierzoet. Ook heeft het een iets zurige nasmaak. Al met al is het een lastig te omschrijven smaak. Het lijkt qua zoetheid wel wat op de mierzoete Bubbelicious kauwgom. Het is bij Red Bull wel zo dat je het of lekker vindt, of juist helemaal niet is mijn ervaring. Wanneer je de gewone Red Bull te zoet vindt of last hebt van gevoelige tanden, is er ook een sugarfree variant te verkrijgen. Verder zit er in Red Bull ook koolzuur, echter niet zoveel als in een gemiddelde cola of andere frisdrank.

Effect van de energydrink

Er zijn maar weinig mensen die de slogan “Red Bull geeft je vleugels” niet kennen. Red Bull is zoals hierboven al vermeld een energiedrankje. Het is een drankje dat door de toegevoegde cafeïne, taurine en suiker een opkikker tot gevolg heeft. Hoe sterk die opkikker is, is per persoon verschillend. Gemiddeld geeft het gedurende 1 tot 4 uur meer energie. Ikzelf merk er relatief weinig van en de keren dat ik het wel merk houdt het gevoel niet echt lang aan en is het met een klein uurtje wel verdwenen. Het effect is in mijn ogen min of meer gelijk aan die van een kop sterke koffie. Dit komt ook overeen met de hoeveelheid cafeïne in de drank. Ik drink zowel koffie als Red Bull erg vaak, dus misschien dat dat ook de werking en het effect van de cafeïne bij mij heeft verminderd. Andere mensen om mij heen die het minder vaak drinken merken een directer en duidelijker effect. Na het drinken van Red Bull kan ik ook gewoon nog prima in slaap vallen. Mensen die minder cafeïne gebruiken hebben daar meer moeite mee. Het is dus wel raadzaam om dit niet kort voordat je gaat slapen te drinken.

Negatieve effecten

Wanneer je grote hoeveelheden Red Bull drinkt kan de drank verschillende bijwerkingen hebben. Trillende handen, zware ogen, gevoelige tanden en buikpijn kunnen mogelijke gevolgen zijn. Ook stress en hyperactiviteit kan voorkomen evenals hartkloppingen. Deze effecten zijn voornamelijk te wijten aan de cafeïne, suikers en andere toegevoegde stoffen in de drank. Het is dan ook raadzaam om er op te letten dat je niet te veel Red Bull drinkt. Zeker wanneer je bijvoorbeeld hart-/vaatproblemen of hoge bloeddruk hebt is het wel iets om op te letten of misschien zelfs niet te gebruiken. Ook is het natuurlijk geen goed drankje voor kinderen, net zoals met koffie. Voor diabetici is Red Bull ook niet aan te raden aangezien het je bloedsuikerspiegel verhoogt. Verder is Red Bull ook te mixen met diverse alcoholische dranken zoals bijvoorbeeld rode wodka of Bacardi Lemon. Dit heeft alleen een behoorlijk uitdrogend effect waardoor de kater naderhand ook erger kan zijn.

Omstreden drank

Red Bull is door zijn effecten bij inname van grotere hoeveelheden, in diverse landen nogal een omstreden drank. In 2001 werd het door de Zweedse overheid onderzocht nadat het overlijden van drie consumenten werd gelinkt aan de drank. Ook is de toegevoegde stof glucuronolacton aan verschillende onderzoeken onderworpen. Een Australisch onderzoek wees bijvoorbeeld uit dat na inname van 1 blikje suikervrije Red Bull van 250 ml, de kleverigheid van de bloedplaatjes toenam, waardoor je meer risico loopt op stolselvorming. In Canada draagt de drank een waarschuwing op het label waarin gewaarschuwd wordt voor de gezondheidsrisico’s voor kinderen, zwangere of borstvoedende vrouwen of personen met een overgevoeligheid voor cafeïne. Een inname van meer dan 500 ml per dag wordt dan ook afgeraden. Verder was Red Bull vanwege gezondheidsrisico’s tot 2009 verboden in Noorwegen en Denemarken en is het nog steeds verboden in Uruguay.
Red Bull heeft in een verklaring te kennen gegeven dat de drank verscheidende malen wetenschappelijk onderzocht is en veilig is bevonden. Gezien de enorme opmars van de energiedrankjes, is de Europese Voedselveiligheids Autoriteit (EFSA) bezig met het beoordelen van recente onderzoeken naar het effect en de veiligheid van energiedrankjes. Het rapport met de uitslagen van die onderzoeken moet nog verschijnen. Vooralsnog voldoet Red Bull aan de wettelijke eisen enbij normaal gebruik is er dus ook geen gevaar voor de gezondheid volgens de EFSA. 

Conclusie

Alle feiten op een rij kom ik toch tot de conclusie dat Red Bull een vreemd goedje is. Ik vind het lekker smaken en kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen. De prijs vind ik buitensporig hoog. De Lidl bijvoorbeeld verkoopt Mixxed Up Energy Drink. Deze energydrink vind ik qua smaak het meeste lijken op Red Bull en om de prijs lach je je rot. Bij Red Bull ben je voor 4 blikjes rond de 4,30 euro kwijt, voor een tree (24 blikjes) Mixxed Up ben je net iets meer dan 6 euro kwijt. Eerlijk gezegd vind ik het zelfs nog iets lekkerder dan Red Bull, hoewel dat ook door de prijs kan komen natuurlijk. Door de nadelige effecten van de cafeïne en andere toevoegingen in Red Bull (en andere energydrinks) doe je er verstandig aan om er niet te veel van te drinken. Verder vind ik de energie die het zou moeten geven nog wel meevallen. Het zal wel iets helpen maar niet dusdanig dat ik al stuiterend door de kamer ga na een blikje. Het is voor mij gelijkwaardig aan een kop sterke koffie. Bij andere mensen kan het natuurlijk wel een sterker of directer effect hebben. Wanneer je een kleine oppepper nodig hebt is Red Bull prima aan te raden, zolang je het met mate drinkt. Echt dorstlessend vind ik het niet. Omdat er ook veel negatieve dingen aan Red Bull vast kunnen zitten zoals je hierboven hebt kunnen lezen, en er een hoop synthetische toevoegingen inzitten, kom ik toch niet verder dan 3 sterren.

Algemene informatie

Product: Red Bull Energy Drink
Producent: Red Bull
Website: www.redbull.nl
Prijs: rond 4,30 euro voor een 4-pack
Verkrijgbaarheid: tankstations (bijv. Shell), supermarkten (bijv. Super de Boer) en webshops (bijv. Albert.nl)

Red Bull - Het Bedrijf

Dietrich Mateschitz kwam in 1982 op het idee om de energiedrankjes die in het Verre Oosten al erg populair waren, ook buiten Azië te verkopen. De inspiratie daarvoor kreeg hij van de Thaise drank Krating daeng. Dit betekent in het Engels red bull en in het Nederlands natuurlijk rode stier. Hij begon in 1987 in Oostenrijk met de verkoop van de Red Bull Energy Drink. In 2008 heeft Red Bull zijn eigen cola gelanceerd: Red Bull Simply Cola - Strong & Natural. Sinds 2009 is de productlijn uitgebreid met de Red Bull Energy Shots. Per jaar worden er ongeveer 4 miljard blikjes Red Bull verkocht. Verder is Red Bull erg actief in diverse marketingactiviteiten als bijvoorbeeld het Formule 1-team Red Bull Racing en de Red Bull Air Race World Series. 


Ingrediënten en voedingswaarde

Voor de liefhebber zal ik hier de ingrediënten en voedingswaarde opnoemen aangezien het op de foto slecht te lezen is.

Ingrediënten: koolzuurhoudend water, sacharose, glucose, zuurteregelaar (natriumcitraten, magnesiumcarbonaat), voedingszuur (citroenzuur), taurine (0,4%), cafeïne (0,03%), glucuronolactone, inositol, vitamines, aroma's, kleurstof (caramel).
Voedingswaarde per 100 ml: Energetische waarde 192 kJ (45 kcal), eiwitten 0 g, koolhydraten 11 g (waarvan suikers 11 g), vetten 0 g, natrium 0,04 g, vitamines: nicotinamide 7,2 mg (40% ADH), B6 0,8 mg (40% ADH), pantotheenzuur 2,4 mg (40% ADH), B2 0,64 mg (40% ADH), B12 0,4 µg (40% ADH) ADH= Algemene Dagelijkse Hoeveelheid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...